#Bouwsector

Modelcontracten Belastingdienst digitaal

Per 1 januari 2016 wordt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) definitief vervangen door modelovereenkomsten. Deze worden de komende maanden gepubliceerd op de website van de Belastingdienst. Binnen 24 uur na publicatie zijn de contracten digitaal beschikbaar via ZZP Modelovereenkomsten.nl.

De modelovereenkomsten die door de Belastingdienst zijn goedgekeurd worden gepubliceerd op deze pagina. Het zijn pdf-bestanden die de zzp’er en zijn opdrachtgever moeten invullen en ondertekenen. “Dit is veel knip- en plakwerk”, zegt zzp-specialist Martijn Pennekamp. Vandaar dat hij samen met Martijn Migchelsen (LegalThings software) en Rick Schmitz (FIRM24) een half jaar geleden is gestart met het ontwikkelen van een platform waar je digitaal modelovereenkomsten kunt opstellen, beheren en laten ondertekenen.

Platform

De website van ZZP Modelovereenkomsten heeft naast de voorbeeldovereenkomsten nog veertig andere modelcontracten beschikbaar, die online kunnen worden opgesteld. Het systeem werkt snel, eenvoudig en vooral veilig. Alle overeenkomsten worden online opgeslagen en kunnen na het opmaken door zowel de zzp’er als de opdrachtgever van een digitale handtekening worden voorzien. Deze handtekening is rechtsgeldig; opsturen via de post hoeft niet meer.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.