#Bouwsector

Modulaire conceptwoning Optimus

Timmerfabriek Frank van Roij ontwikkelde het seriematige productieproces voor de prefab onderdelen van de Optimus-woning.

In de Optimus conceptwoning met zijn demontabele constructie van kruislaags verlijmd hout, biobased materialen en prefab modules met installatietechniek, badkamer, keuken en toilet, komt het industriële, circulaire en duurzame gedachtengoed volledig samen. Deze zomer werd de eerste van zestien Optimus-woningen in het Brabantse buurtschap Luchen opgeleverd en een vervolgproject in Culemborg is op komst.

Timmerfabriek Frank van Roij in het Brabantse Goirle speelt een centrale rol in de engineering en productie van de Optimus conceptwoning. In de fabriek worden op 14.000 m2 vloeroppervlakte met behulp van 3D-modellering en een indrukwekkend CNC-machinepark de complete houten modules voor Optimus gemaakt. Deze worden vervolgens naar de bouwplaats gebracht, waar Timmerfabriek Frank van Roij eveneens de afmontage verzorgt.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.