#Bouwsector

Mogelijk 1,6 miljoen euro voor ontslagen bouwmedewerkers

De Europese Commissie wil 1,6 miljoen euro beschikbaar stellen voor 475 ontslagen bouwmedewerkers in Gelderland en Overijssel. Het voorstel ligt nu bij het Europese Parlement en de Raad van ministers.

EU-commissaris László Andor: “De crisis heeft bijzonder zware gevolgen gehad voor de bouwsector in Gelderland en Overijssel en de ontslagen werknemers ondervinden er moeilijkheden om een nieuwe baan te vinden. Dit voorstel om 1,6 miljoen euro uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering ter beschikking te stellen, zou ertoe bijdragen hun kansen te verhogen op een overstap naar een nieuwe baan.”

Het voorstel is een reactie op de vraag vanuit Nederland voor ondersteuning met Europees geld. In totaal gaat het om 562 ontslagen werknemers in Gelderland en Overijssel. Zij vormden in 2012 39% van het totale aantal werklozen in de bouw in Nederland. Zij krijgen, als het plan doorgaat, hulp bij het vinden van werk door outplacementdiensten, een beroepsopleiding en een mobiliteitspool. De totale kosten van het plan zijn 2,7 miljoen euro.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.