#Bouwsector

Montarent & Wall-Linq winnaars prijs Volandis

Montarent & Wall-Linq zijn uitgeroepen tot winnaars van de DIA Innovation Award van Volandis. Met deze machines is 80% tot 100% reductie van fysieke belasting in de afbouw mogelijk. De arboprijs werd vrijdag uitgereikt op de Bouwbeurs.

DIA staat voor Duurzame Inzetbaarheidsanalyse, de methode van Volandis om werknemers in de bouw en infra veilig, gezond en gemotiveerd te laten werken. De eerste prijs ging naar Montarent & Wall-Linq, met hun innovatieve machines voor transport en montage in de afbouw. Aannemer schreef al eerder over deze machines, klik hier voor dat artikel.

De tweede prijs ging naar stofbestrijder Klop Innovations, met hun slimme, schone circulaire oplossingen. De derde plaats was voor Variphone, producent van gehoorbeschermers, in ears monitors en communicatiesystemen. Ook was er een eervolle vermelding voor 12Build, een zelflerende en zelfsturende organisatie die de talenten van haar medewerkers leidend voor de functie laten zijn.

Duurzame Inzetbaarheidsroute

De genomineerden voor de DIA Innovation Award maakten onderdeel uit van de Duurzame Inzetbaarheidsroute: een wandelroute die in een compacte gids werd uitgedeeld aan de bezoekers van de Bouwbeurs. De uitreiking van de DIA Innovation Award vond dit jaar voor het eerst plaats. Zowel een publieks- als een vakjury brachten tijdens de Bouwbeurs hun stem uit.

Ergotrailer en Ergo Lifter

De Ergotrailer transporteert gipsplaten zonder te tillen, te dragen, te duwen of te trekken. Daarnaast ontwikkelden Montarent & Wall-Linq de Ergo Lifter, waarmee de gipsplaten tegen de wand worden gemonteerd, ook zonder te tillen. De Ergo Lifter zuigt door middel van vacuüm de platen vast. Vervolgens brengt de werknemer de platen naar de wand toe. Op desgewenste hoogte worden deze door middel van tape gefixeerd. “Het grootste voordeel is transport. We behalen 100% reductie op fysieke belasting. En bij het monteren is dit 80%”, aldus Cor Koopmans, directeur van Montarent.

Met dit systeem zijn Montarent & Wall-Linq volgens de vakjury het meest aantoonbaar innovatief op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra. De vakjury bestond uit: Karlien Haak (James Loopbaanadvies), Sandra ter Maat (FNV), Carla Wassenaar (Arbo Unie), Martijn Carlier (Jaarbeurs), Robin Colard (Linxx), Ronald van Driel (Mijn Loopbaancoach), Martijn Schenning (SIR), Gerard Reus (Bouwend Nederland) en Peter Roos (FNV).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.