#Bouwsector

Na Koningsdag een nieuwe Aannemer

Op zaterdag 28 april, een dag na Koningsdag, ligt er een nieuwe editie van het vakblad Aannemer in de bus. Met hierin het verhaal van de Modulaire Woning van ICB. Het is prefab, demontabel en voorzien van plug-and-play installaties. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Aardgasvrij

De verplichte aansluiting van nieuwbouwwoningen op het gasnet vervalt per 1 juli 2018. Alleen bij hoge uitzondering is de ketel na die datum nog toegestaan. In de brochure ‘Alternatieven voor aardgas’ van het Lenteakkoord de opties voor aardgasvrije nieuwbouw.

Boerderij

Boerderijen een nieuwe bestemming geven, lijkt eenvoudiger dan het is. Het de kunst om de authentieke elementen te behouden, maar met duurzame toepassingen een zo comfortabel mogelijke woning te realiseren. Een speciale bouwbegeleider kan adviseren.

Gipsplaten

Het Poolse bedrijf Atlas komt in Nederland met een nieuw montagesysteem voor gipsplaten: MSystem. Gipsplaten worden daarbij op schotels bevestigd, zogenaamde connectoren en zijn via nastelbare schroeven in elke gewenste hellingshoek te plaatsen.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.