#Bouwsector

NCE Meester-Gezelprijs van start

Leermeesters uit het restauratievak en hun leerling kunnen zich tot en met 31 mei inschrijven voor de NCE Meester-Gezelprijs. Deze nieuwe prijs van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen geeft erkenning aan de bijzondere kennisoverdracht van leermeester op leerling. Belangrijk voor het in stand houden van ambachtelijke restauratieberoepen.

“We hebben de nieuwe Meester-Gezelprijs in het leven geroepen om de waardering en erkenning voor de bijzondere kennisoverdracht van leermeester op leerling te vergroten”, aldus Joop Jansen, coördinator opleidingen, van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). “Het vak wordt niet alleen maar geleerd uit boeken, maar juist ook in de praktijk van een leermeester. Door het uitreiken van de Meester-Gezelprijs wil het NCE het restauratievakmanschap én het ambachtelijk onderwijs in de spotlight zetten.”

Voor wie?

Meester-gezel duo’s uit 14 verschillende restauratiedisciplines waaronder restauratie timmeren, metselen en schilderen, maar ook restauratie van roerend erfgoed of historische groen, kunnen zich aanmelden voor deze prijs. Zij komen in aanmerking als zij een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd of bijvoorbeeld uitblinken in vakmanschap, oplossingsgerichtheid, teamwork, creativiteit en kennisoverdracht.
De drie genomineerde duo’s mogen ieder gereedschap/materiaal ter waarde van 300 euro uitzoeken voor hun eigen vakdiscipline. Het winnende duo ontvangt 1500 euro per persoon om te besteden aan opleidingsmodules van het NCE of andere erfgoedstudies of aan een studiereis.

Inschrijven

Inschrijven voor de NCE Meester-Gezelprijs kan tot en met 31 mei 2020. De uitreiking vindt plaats tijdens de officiële opening van Open Monumentendag op donderdag 10 september 2020.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.