#Bouwsector

NCE ontvangt 2 miljoen euro subsidie voor restauratieopleidingen

Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) ontvangt tot en met 2027 2 miljoen euro subsidie. Het geld is bedoeld voor het realiseren van restauratieopleidingen.

Staatssecretaris van Cultuur Gunay Uslu schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat voor de instandhouding van monumenten het op peil brengen en houden van de kwaliteit van onderhouds- en herstelwerkzaamheden essentieel is. “Dat vraagt om voldoende aanwas van vakspecialisten op alle niveaus. Ook de Federatie Instandhouding Monumenten wijst hierop.”

Ook steun voor Stichting ERM

De staatssecretaris zet in op continuïteit: “Voor het verder bestendigen van de toekomst van het restauratieonderwijs blijf ik in gesprek met partijen in het veld, waaronder de restauratie-aannemers en de belangrijkste specialistische branches. Hiernaast ondersteun ik de sector via de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) om ervoor te zorgen dat de door de sector opgestelde kwaliteitsnormen actueel blijven en breed gekend en toegepast worden.”

Van 2017 tot op heden volg(d)en ruim 350 studenten bij het NCE een opleiding, een basistraining of een studiemodule in één van de elf vakdisciplines of vakdiscipline overstijgende onderwerpen. Hiervoor is in samenwerking met de restauratiebranches lesstof ontwikkeld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.