#Bouwsector

Nieuw montagekeurmerk daglichtproducten

Dakvenstermeesters introduceert een merkonafhankelijk keurmerk voor de inbouw en aansluiting van dakramen, daglichtproducten, dakkapellen en lichtkoepels in het hellend en platte dak op basis van isolatiewaarde behoudend en luchtdicht bouwen.

De aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, aansprakelijkheid en het nieuwe Bouwbesluit staan aan de basis van het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk. Het keurmerk is gecertificeerd door SKH voor de kwaliteitsborging.

Bedrijven mogen het Montage Keurmerk alleen voeren als zij voldoen aan de strenge criteria en de trainingen hebben gevolgd die door het landelijk orgaan (SKH) zijn gecertificeerd op kwaliteit en op basis van de geldende wet- en regelgeving volgens het Bouwbesluit. Bovendien voldoen ze aan de eisen van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, die waarschijnlijk per 1 januari 2018 van kracht wordt.

Deze erkenningsregeling zorgt ervoor dat opdrachtgevers maximale zekerheid hebben over de kwaliteit van montage en uitvoering van het daglichtproduct. Daaronder vallen dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels, lichtstraten, daktoetredingen en dakkapellen.

Het keurmerk is er voor aannemersbedrijven, dakdekkers, rietdekkers, klusbedrijven en zzp’ers werkzaam in de bouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.