#Bouwsector

Nieuw nummer vakblad Aannemer in de bus

Een honderd jaar oude vrijstaande corporatiewoning in Apeldoorn is gerenoveerd en klaar voor de toekomst. Voor bouwer Van Wijnen een testcase om te komen tot een pakket aan maatregelen dat bij mutatie in vijf dagen kan worden uitgevoerd. Met een hoofdrol voor Fresh-r ventilatie en nieuw ontwikkelde PVT-panelen. Lees het artikel in de komende editie van vakblad Aannemer, dat vrijdag 11 oktober verschijnt.

Verder in dit nummer onder meer:

Facadeclick

Alsof je met LEGO een muur bouwt. Een speelse vergelijking met het nieuwe kliksysteem voor het bouwen van een stenen gevel is snel gemaakt door bedenker en producent Facadeclick. Buitenbos Verbouw en Renovatie had met een bescheiden project de primeur in Nederland.

Isolatie

Drie Utrechtse wooncorporaties schreven de prijsvraag De Isolatie Uitdaging uit om zo nieuwe isolatietechnieken te vinden als serieuze alternatieven voor de huidige methodieken. De drie winnaars kunnen hun oplossing eind dit jaar toepassen in proefwoningen.

Balkons

In tien dagen monteerde Stam + De Koning 132 betonnen balkons aan de gevel van de Onyxtoren. Na volledige montage van de gevels, zijn de vrij uitkragende balkons opgehangen met het Balqoon-systeem. Het Schöck Isokorf-anker zorgt voor een koudebrugvrije ophanging.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.