#Bouwsector

Nieuw platform voor kennis over MKB

Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen slaan de handen ineen om meer informatie en gegevens over het MKB te verzamelen en hen daarmee beter van dienst te zijn. Deze informatie wordt gebundeld op het nieuwe kennisplatform De Staat van het MKB.

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf omvat een diversiteit aan bedrijven. De groenteboer en kapper om de hoek maken deel uit van het MKB, maar ook bedrijven met tweehonderd werknemers, innovatieve start-ups en zzp’ers. Om goed inzicht te krijgen in deze diversiteit aan bedrijven is het volgens minister Kamp van Economische Zaken nodig gedetailleerde informatie te hebben. De Staat van het MKB is volgens hem daarbij een waardevol instrument. “Het helpt ons bij het opstellen van maatregelen waarmee we MKB-bedrijven van dienst kunnen zijn om verder te groeien. Belangrijk, want het MKB is cruciaal voor de economie van Nederland. MKB-bedrijven zetten samen 888 miljard euro om en zijn goed voor 7 van de 10 banen in het bedrijfsleven.”

Cijfers, studies, artikelen

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken leverde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nieuw cijfermateriaal waarmee ‘de staat’ van het MKB beter dan voorheen in kaart is gebracht. Dit is terug te vinden op www.staatvanhetmkb.nl. Naast actuele cijfers en feiten geeft de website toegang tot verdiepende studies en achtergrondartikelen. De komende tijd wordt het kennisplatform uitgebreid in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere overheden. Geïnteresseerden kunnen zich melden via meedoen@staatvanhetmkb.nl

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.