#Bouwsector

Nieuwe brochure over boete bij ongevallen

De Inspectie SZV heeft een nieuwe brochure uitgebracht over het melden van ernstige arbeidsongevallen. Dit naar aanleiding van de forse verhoging van de boete voor het niet melden.

Sinds 1 januari 2013 is de boete voor het niet melden van een arbeidsongeval flink verhoogd. Deze kan nu oplopen tot 50.000,- euro. In de Arbowet is vastgelegd dat werkgevers verplicht zijn om ernstige arbeidsongevallen van hun werknemers direct te melden bij de Inspectie SZW. Ongevallen die hebben geleid tot de dood moeten onmiddellijk per telefoon worden gemeld. Ziekenhuisopnames en ongevallen die blijvend letsel zoals amputatie, een verminderd gezichtsvermogen of chronische lichamelijke klachten hebben veroorzaakt, kunnen ook per telefoon of digitaal gemeld worden. Ook ongevallen met uitzendkrachten moeten gemeld worden. Ook als een ongeval pas later leidt tot een ziekenhuisopname of blijvend letsel, dan moet de werkgever dit alsnog melden.

In de brochure van SZW leest u precies welke ongevallen u moet melden, hoe u dat kunt doen en wat er vervolgens gebeurt. Download hier de brochure.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.