#Bouwsector

Nieuwe CAO afbouw: meer loon en vroegpensioen

De nieuwe CAO voor de afbouwsector is een feit. Op 1 mei krijgen alle werknemers in de afbouw 3 % loonsverhoging. Ook kan er weer aanspraak worden gemaakt op de 80-90-100-regeling, wordt een vroegpensioenregeling ingesteld én is er bijzondere aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Door de coronacrisis stonden afspraken ter discussie, maar ondernemersvereniging NOA wil samen met de vakbonden FNV en CNV Vakmensen een positief signaal afgeven.

Hoewel die loonsverhoging nu in het oog springt, willen NOA en vakbonden vooral benadrukken dat de afgesproken maatregelen voor duurzame inzetbaarheid en een zware beroepenregeling écht een belangrijke stap zijn voor onze sector. Onder de CAO-Afbouw vallen alle stukadoors-, (gips)blokkenstellers-, vloeren- en terrazzobedrijven, natuursteenbedrijven en plafond- en wandmontagebedrijven.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.