#Bouwsector

Nieuwe subsidieregeling: kansen voor aannemers

Onlangs publiceerde Aannemervak een artikel over een nieuwe subsidieregeling die vanaf 15 september 2016 ingaat. Sinds vandaag kunnen huiseigenaren die zelf in hun huis wonen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen.

Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas aanbrengen.

Voor aannemers en vakmannen in de installatiebranche is dit natuurlijk een prachtige kans. Ik deel graag 3 tips om deze subsidieregeling om te zetten tot nieuwe opdrachten:

1. Informeer je (potentiële) opdrachtgevers

Stel je huidige klantenkring op de hoogte van de nieuwe subsidieregeling, de kans is groot dat ze er nog weinig vanaf weten. Wellicht maakt deze regeling net het verschil tussen wel of geen isolatieklus uitbesteden, dus het is van het grootste belang dat opdrachtgevers hiervan op de hoogte zijn. Maak er bijvoorbeeld melding van op je website, deel het nieuws via social media en maak een tijdelijke regel aan in je emailhandtekening om de subsidie breed onder de aandacht te brengen. Je kunt het zeker ook gebruiken als haakje voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

2. Zorg dat je online vindbaar bent voor nieuwe opdrachtgevers

Wanneer de subsidieregeling onder het grote publiek bekend wordt, zullen veel nieuwe opdrachtgevers online op zoek gaan naar een vakman die de isolatieklus voor ze uit kan gaan voeren. Het is daarom van cruciaal belang dat je niet alleen van je via-via netwerk gebruik maakt, maar ook online vindbaar bent. Online platformen maken het makkelijk voor consumenten om in contact te komen met vakmannen en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen.

3. Deel je expertise

Als ondernemer wil je niet alleen bekend staan als goede vakman, maar ook als expert binnen je vakgebied. Daarom is het aan te raden je grondig in te lezen over deze regeling op de website van de overheid en de belangrijkste ins en outs te kennen. Op die manier kun je jouw kennis delen wanneer opdrachtgevers ernaar vragen en weet jij precies welke soort klussen wel of niet voor de subsidie in aanmerking komen.

Het Rijk heeft laten weten medio oktober met een driejarige campagne over energiebesparing te starten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hier nog veel meer mooie kansen voor aannemers en vakmannen in de installatiebranche naar boven komen – zaak is om ze te grijpen!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.