#Bouwsector

Nieuwe themasessies kwaliteitsborging

Foto: Bkplus.nl

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen is in aantocht. Wat zijn de gevolgen? BouwKwaliteit Plus organiseert samen met juristen en specialisten op het gebied van bouwcontrole themasessies over kwaliteitsborging. Bedoeld voor gemeenten, opdrachtgevers, aannemers, architecten en adviseurs. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basis kwaliteitsborging

Wat is kwaliteitsborging, en wie is hiervoor verantwoordelijk? Met uiteraard de essentie van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen, en de mate waarin iedere partner in het bouwproces hiermee te maken gaat krijgen. Welke afspraken zijn er gemaakt in het bestuursakkoord over de proefprojecten, en hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Juridische aspecten

Aan de orde komen onder meer aansprakelijkheid na oplevering, aanvulling van de waarschuwingsplicht van de aannemer, informatieplicht aannemer over zekerheid of verzekering, en de aanlevering van het opleverdossier. Maar ook de positie van de kwaliteitsborger. Wie moet deze contracteren en wat is de inhoud hiervan?

Bouwdossier

Hoe moet het bouwdossier er uitzien? Er is onderscheid tussen het dossier bevoegd gezag en het consumentendossier. De wet regelt niet exact wat in het opleverdossier moet zijn opgenomen. Wat kun je als aannemer hierover met de opdrachtgever afspreken?

Bouwkwaliteit in de praktijk

Praktische informatie om aan de slag te gaan als opdrachtgever of aannemer, en de betekenis die architecten, adviseurs, directievoerders en traditionele opzichters hierin kunnen hebben. Hoe maak je een werkbaar keuringsplan? Met praktijkvoorbeelden, tips en een stappenplan.

De sessies vinden plaats in Gemert (26 sep en 10 okt), Breda (22 okt en 5 nov) en Den Bosch (26 nov en 10 dec). Meer informatie en aanmelden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.