#Bouwsector

Nieuwe vakbeurs in 2021: Houtbouw

De bouwsector is volgend jaar een vakbeurs rijker. Houtbouw staat geheel in het teken van innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw. De beurs vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurzen Renovatie en Monument: van 18 tot en met 20 mei 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Hout staat volop in de belangstelling, ook als bouwmateriaal. Reden genoeg voor beursorganisator 54events om middels haar expertise op het gebied van zakelijke live events de toepassing ervan optimaal voor het voetlicht te brengen. “Wij zien steeds vaker en meer gebruik van hout in de woning- en utiliteitsbouw”, zegt business development manager Sander Braam. “Logisch, want hout heeft veel voordelen. Zowel als zelfstandige toepassing als in combinatie met andere bouwmaterialen en –methoden.”

Praktisch platform

Vakbeurs Houtbouw richt zich dus op innovatieve toepassingen in hout- en hybride bouw. “Via kennisoverdracht gaan wij bijdragen aan de groei van het aandeel hout in de bouw. Want hout kan een voorname rol spelen in de energietransitie en een meer circulaire economie.” De weg daar naar toe wordt uitgerold via een praktisch platform voor opdrachtgevers, adviseurs, architecten, constructeurs en bouwers. “Zoals wij dat ook met onze andere vakbeurzen doen.”

Verbindende factor

De vakbeurs speelt in op alle relevante actuele thema’s en wil daarin de verbindende factor zijn. Partijen als Centrum Hout, TNO, Madaster, Nieman en FSC haakten reeds als kennispartner aan. Uitgeverij Eisma’s Het Houtblad en Houtwereld zijn hoofd mediapartners.

In de komende editie van vakblad AANNEMER – verschijningsdatum 13 november – meer over de vakbeurs Houtbouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.