#Bouwsector

NOE-Bekistingtechniek viert 50-jarig bestaan

NOE-Bekistingtechniek viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Het Nederlandse verkoopkantoor van NOE-Schaltechnik groeide sinds de start in 1967 vanuit Gorinchem voortvarend en treedt tegenwoordig steeds vaker op als co-supplier, waarbij het bekistingmanagement wordt verzorgd.

NOE-Bekistingtechniek is op 1 juli 1967 opgericht als verkoopkantoor van NOE-Schaltechnik. Dit bedrijf kwam voort uit het aannemingsbedrijf van Georg Meyer-Keller die in de 50-er jaren voor het eerst een universele, stalen systeembekisting ontwierp, die meerdere malen inzetbaar was. Tot die tijd werd gebruik gemaakt van baddinghout en platen, waarmee voor ieder project een nieuwe stortvorm werd vervaardigd. Het stalen bekistingsysteem van NOE bracht daar verandering in en zorgde door de herbruikbaarheid voor vereenvoudiging en versnelling van het bouwproces.

Het Nederlandse verkoopkantoor van NOE-Schaltechnik groeide sinds de start in 1967 vanuit Gorinchem voortvarend. Al snel ontstond een zelfstandig en compleet bekistingbedrijf dat ook teken- en berekenwerk verrichtte. Door de voortdurende groei werd besloten om het bedrijf over te brengen naar Arkel, waar niet alleen meer kantoorruimte, maar ook voldoende opslag- en montageruimte werd geboden.

Trends zetten en inspelen op ontwikkelingen

Mede gestuurd door de opkomst van de huurmarkt, zette ook hier de groei door en werd de huisvesting in Arkel meerdere malen uitgebreid. Tegenwoordig telt NOE-Bekistingtechniek 40 medewerkers. In het 50-jarig bestaan vestigde het bedrijf naam als betrouwbaar en degelijk; een bekistingleverancier die wanneer mogelijk de trend zet en ontwikkelingen altijd goed volgt en hierop inspeelt. Een voorbeeld hiervan vormt de grote aandacht die wordt besteed aan het thema veiligheid; een thema dat ook binnen de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies een vaste plaats heeft. Op dit gebied heeft NOE-Bekistingtechniek verschillende ontwikkelingen in gang gezet om nog veiliger te kunnen werken. Het NOEtop S werkbordes met geïntegreerde veiligheid is daar een goed voorbeeld van.

Tegenwoordig omvat het leveringsprogramma verschillende bekistingsystemen, waarbinnen NOEtop opmerkelijk sterk is vertegenwoordigd. NOEtop combineert paneel- en dragerbekisting en leent zich als multifunctioneel systeem voor een grote variëteit aan toepassingen. NOEtop werd in 2004 geïntroduceerd en is inmiddels een volledig uitgewerkt systeem waarvan de derde generatie inmiddels in gebruik is.

Bereken- en tekenwerk

Naast een breed programma bekistingsystemen levert NOE-Bekistingtechniek ook alle bijbehorende expertise, engineering, bereken- en tekenwerk en montage van complete systemen. Daarbij treedt het bedrijf steeds vaker op als co-supplier voor opdrachtgevers waarvoor het bekistingmanagement wordt verzorgd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.