#Bouwsector

Normalisatiedocument voor terrasoverkappingen in de maak

Er komt een normalisatiedocument waarmee kan worden aangetoond dat een nieuwe terrasoverkapping constructief veilig is en voldoet aan de Bouwregelgeving. Dit wordt gedaan in de werkgroep ‘Terrasoverkappingen’. NEN is hiervoor op zoek naar leden.

Terrasoverkappingen komen voor als losse bouwwerken in de tuin, maar worden ook tegen een schuur of gebouw aan gebouwd. Het is belangrijk om zeker te weten dat de terrasoverkappingen constructief veilig zijn. Verzakkingen, scheuren in een aanpalende muur of in het ergste geval instorting moeten worden voorkomen bij voorzien en onvoorzien gebruik. Terrasoverkappingen zijn niet altijd vergunning plichtig, maar moeten wel voldoen aan de eisen van de bouwregelgeving.

Leden gezocht

NEN zoekt partijen die lid willen worden van een normalisatiewerkgroep om een document op te stellen waarmee aangetoond kan worden dat de terrasoverkapping constructief veilig is. Wat het lidmaatschap precies inhoudt, wat het doel is van de norm en om welk toepassingsgebied het precies gaat, wordt duidelijk gemaakt tijdens een informatiebijeenkomst. Daarbij wordt aanwezigen vooral ook gevraagd naar wat hun wensen en prioriteiten zijn.

Aanmelden voor deze bijeenkomst – op maandag 28 juni 2021 van 14.00 tot 17.00 uur – kan bij Mark Lurvink, consultant Bouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.