#Bouwsector

Noviteiten op Bouw Compleet Hardenberg

Tijdens Bouw Compleet Hardenberg tonen diverse standhouders noviteiten. Hier volgt een selectie op basis van aangeleverde informatie. Zie ook de Beurspecial bij de eerstvolgende editie van Aannemer.

Producten voor schadeherstel

pciSchade aan woningen en andere gebouwen, zoals na aardbevingen, heeft een grote impact voor de bewoners. PCI ondersteunt aannemers bij het herstel van de schade door snel uithardende en zeer sterke producten te adviseren en de werkzaamheden technisch te begeleiden. In een nieuwe brochure geeft PCI hiervan per toepassing een overzicht. Inclusief verwerkingsfoto’s en technische tips.

PCI, standnr. 535

 

 

 

Snel en eenvoudig calculeren

BCH02Met de Combi- en Kozijnmodule in 2Jours gaat calculeren snel en gemakkelijk. In de Combimodule hoeft de calculator slechts de maatvoering op te geven van een bepaald onderdeel of werkzaamheid, waarna de bijbehorende materialen en werkzaamheden op detailniveau automatisch worden doorberekend en overgehaald naar de calculatie. Met de Kozijnmodule is in één keer het kozijn met alle bijbehorende werkzaamheden uit te rekenen.

2Jours, standnr. 203

 

Geïsoleerde hardsteen dorpel

Lamers Natuursteen Industrie Almelo heeft geïsoleerde natuursteendorpels ontwikkeld. Deze vinding ondervangt het nadeel van een koudebrug en is volgens het bedrijf bij nieuwe energiezuinige bouwprojecten ‘een must om toe te passen’. “Dat gecombineerd met alle voortreffelijke eigenschappen van natuursteen maakt het tot een product dat een leven lang mee gaat.”

Lamers Natuursteen Industrie Almelo, standnr. 423

 

Slimme accu’s met bluetooth

DEWALT presenteert slimme accu’s met ingebouwde bluetooth onder de naam ToolConnect. Doordat deze accu’s met een app communiceren zijn deze op afstand in en uit te schakelen en is de status van een accu te controleren. Een accu is zo in te stellen dat deze zich uitschakelt als iemand er mee vandoor gaat. Op die manier werkt dit ook nog eens preventief tegen diefstal.

DEWALT/Stanley Black & Decker, standnr. 452

 

Veel noviteiten van Hakron

BCH05Hakron presenteert diverse noviteiten. Zoals de Modula betonconussen. Deze worden toegepast voor het maken van een centering in waterdicht betonwerk. Een andere is de MegaKist J (foto rechts), een verloren EPS-bekisting die kan worden toegepast voor het storten (op palen) van balken en poeren. Ook heeft het bedrijf haar pakket cementgebonden afstandhouders uitgebreid. Hetzelfde geldt voor het pakket aan voegenbanden.

Hakron, standnr. 232

 

Thermische voorzetwand

BIAsysteemBIA Systeemwanden heeft zijn assortiment uitgebreid met thermische voorzetwanden in klein formaat van 600 mm breed en 1300 mm lang. Het handzame formaat is bestemd voor zowel de dhz- als renovatiemarkt. Klein van formaat dus gebruiksvriendelijk in het transport en de montage in bestaande bouw. Het paneel is samengesteld uit een topplaat van gips, Fermacell of MDF verlijmd op een 50 mm PIR-isolatiepaneel.

BIA Systeemwanden, standnr. 453

 

Constructief sterk na-isolatiesysteem

BCH07IsoBouw staat op de beurs met een nieuw renovatie-dakelement: SlimFix RenoTwin. Ideaal voor hellende daken waarbij de onderconstructie niet vlak is (bijvoorbeeld bij oude enkelschalige dakelementen). Het dakelement kan vrijdragend gemonteerd worden. Opvullen van oneffen onderconstructies is dan ook overbodig. Leverbaar met een Rc-waarde tot 8,0.

IsoBouw, standnr. 461

 

Funderingsvloer

BCHextra02De Hectar funderingsvloer is een verloren EPS vloerbekisting met een horizontale vorstrand, die wordt volgestort met staalvezelbeton. Resultaat: geen koudebrug bij de aansluiting vloer-wand. Het leggen van de vloer inclusief stort kan met twee man binnen een dag.

Hectar/Villa Nova New Energy, standnr. 403

 

Universele voorstrijk

BCHextra03Met DRY FIX UNI introduceert Repair Care een universele voorstrijk voor alle DRY FLEX soorten. Om een optimale hechting tussen reparatiepasta en ondergrond te krijgen, is het belangrijk vooraf altijd een voorstrijk te gebruiken. Voorheen kende iedere DRY FLEX soort zijn eigen bijbehorende DRY FIX, maar nu is er ook een universele FIX verkrijgbaar.

Repair Care, standnr. 432

 

 

 

Samen compleet aanbod

BetonBouwService (BBS) De Hoop en De Hoop Pekso werken samen aan een compleet aanbod op het gebied van funderingen en staan gezamenlijk op de beurs. De Hoop Pekso levert vloeren en wanden, EPS-producten en wapeningsstaal. De producten van BBS De Hoop, waaronder het BBS Funderingssysteem, prefab funderingselementen, heiwerk en bergingsvloeren, sluiten hierop aan.

BBS De Hoop en De Hoop Pekso, standnr. 420

 

Website met RaabWorks

RaabWorks_kleinEen professionele online presentatie is en wordt steeds belangrijker voor aannemers en vakmannen, ziet bouwmaterialenhandel Raab Karcher, die hierbij wil helpen met RaabWorks. Hiermee krijgt de vakman of aannemer een professionele website, geschikt voor zowel computer, laptop, tablet als smartphone. Daarnaast verzorgt de bouwmaterialenhandel actuele informatie en uitgebreide beschrijvingen over de werkzaamheden die de aannemer verricht. Hiervoor staat een team van specialisten in moderne online communicatie klaar.

Raab Karcher, standnr. 405

 

Valdorpel met vertraagde sluiting

chronosealTijdens Bouw Compleet Hardenberg presenteert Beaufort-Sealants de Chronoseal valdorpel met vertraagde sluiting. Hierdoor ontstaan er geen vervuilende strepen op de vloer. Montage is zeer eenvoudig en afstellen is in principe niet nodig. De sluitingstijd is instelbaar. Vermeldenswaardig is ook dat de Chronoseal een hoge geluidsisolatie van 51dB heeft.

Beaufort-Sealants, standnr. 427

 

Compacte allround krachtpatser

Compact, licht en toch krachtig. Dat is de nieuwe MAFELL accu schroefboormachine A10 M. Met een totale lengte van slechts 122 mm, een gewicht, met accu, van maar 800 g en een accu van 43 Wh (4.0 Ah) is de MAFELL A10 M ideaal voor montagewerkzaamheden door bijvoorbeeld meubelmakers, interieurbouwers en standbouwers.

Mafell, standnr. 412

 

Spouwdonut

Spouwdonut-SockFixABC ADAMAS toont op de beurs een door de NAM geprezen systeem voor het bouwkundig versterken van woningen in aardbevingsgebied. Een slimme combinatie van ankers met een spouwdonut zorgt er voor dat tijdens een beving het binnen- en buitenblad van de spouwmuur niet naar binnen of buiten wordt gedrukt. Ankers plaatsen gebeurt van buiten waardoor overlast voor bewoners minimaal is.

ABC ADAMAS, standnr. 226

 

Lasers en warmtebeeldcamera’s

Laserliner staat op Bouw Compleet met een uitgebreid assortiment van de nieuwste 3D lasers op de beurs. Daarnaast heeft het bedrijf haar assortiment warmtebeeldcamera’s uitgebreid in een prijsklasse die dit type camera toegankelijk maakt voor de kleinere aannemer, zodat kwaliteitsborging voor iedereen toegankelijk is.

Laserliner/Umarex, standnr. 318

 

Kunststof riet

20150828_Novariet_Foto_CMYKDe duurzame kunststof rietschoven van Novariet hebben de kleur, structuur en uitstraling van natuurriet. Het nieuwe riet is, in tegenstelling tot natuurlijk riet, geschikt voor alle dakhellingen én bouw- en woonstijlen. Daarnaast is het product onbrandbaar en onderhoudsvrij; een absoluut voordeel voor de woningbezitter.

Novariet/Polytech Kunststoffen, standnr. 422

 

Inloopdouche

HARDENBERG2015_MULTIFLEXRosco biedt een pakket materialen waarmee eenvoudig en snel een inloopdouche is te realiseren. Voor elke badkamer de juist afmeting. Droogtijden zijn quasi geëlimineerd en er is een optimale zekerheid naar waterdichting.

Rosco, standnr. 228

 

Koolborstelloos gereedschap

WR25SEHitachi heeft gereedschap voorzien van koolborstelloze motors. De voordelen zijn vooral praktisch en winstgevend te noemen, zowel in accu als AC machines. De koolborstelloze motor is licht en compact, waardoor het gereedschap beter beheersbaar is en gemakkelijk te gebruiken voor langdurige klussen. Omdat er in de koolborstelloze motor geen wrijving optreedt heeft de motor een hoger toerental en koppel. De warmte ontwikkeling is minimaal en vindt alleen plaats op de behuizing (stator) van de motor en kan daardoor eenvoudig afgevoerd worden.

Hitachi, standnr. 421

 

Gebouwintegratie van zonne-energie

Gevelpaneel montageDe stand van Mijn Energiefabriek op Bouw Compleet staat volledig in het licht van de gebouwintegratie van zonne-energie. Zonne-energie was tot voor kort het domein van de installateur, maar met de integratie ervan in daken, gevels en overkappingen wordt dit steeds meer het vak van de architect, aannemer en dakdekker. Mijn Energiefabriek heeft hier diverse systemen voor. Indaksystemen, carports en luifels met pv-panelen en gevels met pv zijn te zien op de stand.

Mijn Energiefabriek, standnr. 220

 

Eénschroefsbeugel en meer

Walraven toont de nieuwste ontwikkelingen binnen op het gebied van bevestigingssystemen, brandwerende systemen en sanitairsystemen. Een greep uit het assortiment Bevestigingssystemen is de BISMAT Flash Beugel. Deze éénschroefsbeugel met snelsluiting is geschikt voor bevestiging van metalen buizen Ø15 t/m 63 mm (⅜” t/m 2″). De sluitschroef kan met een simpele duimdruk en zonder gereedschap door de sluiting gedrukt worden. Doordat deze met de hand dichtgedrukt wordt, drukt het rubber de beugel minimaal in. Het rubber kan zo geluidstrillingen beter opvangen.

Walraven, standnr. 404

 

Mobiel ketelhuis

Het drogen van vloeren en wanden neemt bij nieuwbouw en renovatie kostbare tijd in beslag. Hoe eerder het afbouwen begint, hoe beter. Maar vaak ontbreken de nutsvoorzieningen nog op de bouwlocatie. Met een mobiel ketelhuis van Tiedema versnelt de bouwer het drogen en kan het afbouwen eerder starten. Mobiele ketels bieden tevens uitkomst bij defecte cv-systemen in bestaande gebouwen.

Tiedema Droogtechniek & Lekdetectie, standnr. 230

 

Triple ramen

afb samengevoegdTim-Glasproducten /Timmermans Hardglas staat op de beurs met Triple Iso hardglazen klep-, val- en draairamen. Deze ramen met U-waarde 0,9 W/m2K voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) klasse 2 volgens NEN 5096. De Triple ramen hebben een lichttransmissie (EN410) van LTA 70%, een lichtreflectie van LR 22,2% en een zontoetreding (EN410) van ZTA 64%.

Tim-Glasproducten, standnr. 223

 

 

 

 

Ingenieuze trap

AltradPowerstairs is een ingenieuze trap die werken met steigers tot 2,5 meter hoog veiliger maakt. Dankzij het schuif-, draai- en klemsysteem is de Powerstairs eenvoudig aan elke kamer-, vouw- en rolsteiger te bevestigen. Door de brede sporten ontstaat een veilige, stabiele situatie wanneer de steiger betreden of verlaten wordt. De Powerstairs dient tevens als stabilisatiearm en beveiligt de steiger tegen ongewenst verplaatsen. Als hij niet gebruikt wordt hangt de Powerstairs handig aan het juk van de steiger, daarmee is de trap compact opgeborgen. De volledig gepatenteerde trap voldoet aan alle veiligheidseisen die onder meer de Europese Unie voorschrijft.

Altrad Fort, standnr. 402

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.