#Bouwsector

NOW-regeling uitgelegd

Het salarisverwerkingskantoor CBBS heeft een informatiepagina over de NOW-regeling – de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud – ingericht. Compleet met rekentool.

De pagina bevat een opsomming van de belangrijkste regels voor het verkrijgen van een NOW-subsidie: een tegemoetkoming in de loonkosten tot 90 procent in het geval een bedrijf tenminste 20 procent omzetverlies heeft vanwege de coronacrisis.

Digitale tool

Ook heeft de pagina een digitale tool waarin de te verwachten compensatie kan worden uitgerekend. Deze is vooral handig om een globale indruk te krijgen van de compensatie bij het ingeven van bepaalde periodes. Een onderneming mag namelijk uit verschillende periodes van drie maanden kiezen om het omzetverlies over te berekenen. Dat kan zeker bij seizoensgebonden branches als de schildersbranche, belangrijke verschillen opleveren.

Gebruik maken

Verder wil het CBBS graag weten hoeveel ondernemers van plan zijn om van de NOW-regeling gebruik te maken en roept ondernemers op om dat te laten weten.

1 reactie op “NOW-regeling uitgelegd

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.