#Bouwsector

Nummer 6 van vakblad Aannemer in de bus

Energie schaars? Er is overvloed in de natuur. Het is alleen een kwestie van bufferen en slim sturen, zo is de overtuiging van Adriaan Harthoorn, bedenker van het concept PlusLeven. De eerste slimme woonwijk in Voorhout – 33 Plus-op-de-Meterwoningen gebouwd door Van der Hulst uit Lisse – zet de toon en is de opmaat naar veel meer. Lees meer in het interview met Harthoorn in het nieuwe nummer van vakblad Aannemer dat vrijdag 28 juni verschijnt.

Wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Doorstrijken: do’s and don’ts

In Nederland wordt er heel veel gevelmetselwerk gemaakt met doorgestreken voegen. Het wordt steeds vaker door de architect voorgeschreven in het bestek, maar daarnaast ook door aannemers of het metselbedrijf aangeraden. Specialisten Steffie van Wijlick en Harrie Vekemans zette de aandachtspunten op een rij.

BoGro-concept

In Ecowijk De Kiem in Arnhem worden tien woningen gerealiseerd volgens het concept Bouwend Groeien (BoGro). Dit concept combineert een groot aantal maatwerkopties met levensloopbestendig en bijna energieneutraal bouwen.

Vacuümglas

Fineo is het nieuwste vacuüm glasproduct van AGC Glass Europe. De uitzonderlijk goede isolatiewaarde, geringe dikte, het lage gewicht én het ontbreken van een vacuüm evacuatiepoort maken Fineo aantrekkelijk voor renovatie en nieuwbouw.

Het volgende nummer van Aannemer verschijnt in september. Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.