#Bouwsector

Offensief voor meer jongeren in de bouw

Brochure 'Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra'

Jongeren in het voortgezet onderwijs overhalen om bij hun studie- of beroepskeuze voor de bouw te kiezen. Dat is het doel van een offensief dat de bouwsector is begonnen.

Om te kunnen voldoen aan de vraag en verwachte groei zijn er de komende vijf jaar naar schatting 8000 nieuwe vakmensen per jaar nodig. Allerlei soorten vakmensen. Technische mensen, maar vooral ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Want veel werk wordt met innovatieve technieken voorbereid en georganiseerd.

Jongeren trekken

Omdat veel mensen – ook docenten – niet weten wat er in de bouwsector gebeurt, is Bouwend Nederland samen met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven de campagne ‘Je gaat het maken’ gestart. De brochure ‘Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra’ en een speciale website laten zien hoe leuk werken in de bouw is, hoeveel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.