#Bouwsector

Omzet kleine bouwbedrijven groeit ‘fors’

Beeld Dura Vermeer, Xella

In het eerste kwartaal van 2015 steeg de omzet van de bouw met ruim 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is het tweede kwartaal op rij van groei. Vooral kleine bedrijven (minder dan 10 werkzame personen) zagen hun omzet fors stijgen. Dit blijkt uit de Kwartaalmonitor Bouw van het CBS.

De omzet van grotere bedrijven steeg ook, maar minder hard. Verder nam het ondernemersvertrouwen in de bouw toe, laat het CBS zien. Andere indicatoren bevestigen deze opleving: zo is de waarde van afgegeven bouwvergunningen gestegen en worden er meer nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Meer nieuwbouwwoningen

In het eerste kwartaal 2015 is de waarde van verleende bouwvergunningen voor de nieuwbouw van woningen met ruim 90 procent toegenomen in vergelijking met het eerste kwartaal 2014. De positieve jaar op jaar ontwikkeling doet zich al voor sinds het eerste kwartaal van 2014, maar nog niet eerder was deze zo groot. Ook het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen begint toe te nemen. In het eerste kwartaal van 2015 groeide dit aantal met 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. In de eerste drie maanden van 2015 zijn 11.468 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.