#Bouwsector

Onderzoek naar nieuwe technologie in de bouw

(Foto: Paul Diersen)

CTB xRM houdt een onderzoek onder bedrijven in de techniek, bouw en offshore en nodigt bedrijven uit hieraan deel te nemen. In de benchmark ‘Transitie in techniek en bouw’ onderzoekt de ICT-dienstverlener de mate waarin de verschillende sectoren vernieuwende technologieën en klantcommunicatiestrategieën toepassen.

Het onderzoek grijpt ook terug op de onderzoeksthema’s die CTB xRM in een eerder benchmarkonderzoek in 2014 behandelde: beheersing van complexe documentstromen en projectinformatie. Respondenten kunnen direct na deelname hun resultaten en status ten opzichte van de branche inzien. Begin 2016 komt CTB xRM met een rapport waarin de branche als geheel wordt beoordeeld op de genoemde terreinen.

Deelnemen

Het onderzoek is gericht op innovaties en veranderingen die grote gevolgen hebben voor verdienmodellen, bedrijfscultuur en automatisering. Het onderzoek is hier te vinden. Direct na deelname kunnen respondenten inzien hoe andere deelnemers tegenover een aantal innovaties en ontwikkelingen in de sector aankijken. Om hier een compleet beeld van te kunnen geven worden vragen gesteld rond de volgende vier thema’s:

  • De invloed van Game Changers – In hoeverre zijn bedrijven in de techniek, bouw en offshore bezig met bijvoorbeeld 3D-printtechnologie, robotica, Smart Objects, Cloud computing en Building Information Modelling (BIM)?
  • De cultuuromslag die bedrijven ondergaan – Wat is de impact van een snel veranderend speelveld op organisaties, processen, mensen en bedrijfscultuur? Wat is het aanpassingsvermogen van de deelnemende bedrijven?
  • De weerslag op projectrendement – Als gevolg van kleiner wordende winstmarges en toegenomen risico’s is projectbeheer van cruciaal belang. De nieuwe technologieën en veranderende markten hebben ook invloed op het risico dat bij een project komt kijken. Hoe gaan de deelnemende bedrijven hier mee om?
  • Het belang van commercieel management – Welke gevolgen hebben bovenstaande ontwikkelingen op commercieel management? Hoe bepalen bedrijven voor welke kansrijke opdrachten en aanbestedingen zij willen meedingen? En welke risicovolle projecten durven zij links te laten liggen?

De sluitingsdatum van het onderzoek is 30 november 2015. Deelname is persoonlijk. Ingevulde surveys en persoonsgegevens worden niet gedeeld met anderen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.