#Bouwsector

Onderzoek naar sneller invoeren BIM

Een grootschalig onderzoek van de Bouwinformatieraad (BIR) en het Innovatieplatform ICT in de Bouw (IIP Bouw) moet de invoering van het Bouwinformatiemodel (BIM) versnellen.

De BIR en IIP Bouw gaan onderzoek doen naar het belang van waarden bij het werken met BIM. Er is al veel bekend over de technische mogelijkheden en voordelen van BIM, maar toch is deze nieuwe manier van werken nog geen gemeengoed. Het onderzoek richt zich daarom op de persoonlijke waarden bij het implementeren van BIM. Deze waarden, zoals integriteit, flexibiliteit en creativiteit, zijn belangrijk in het dagelijks handelen van mensen in organisaties.

Op basis van de uitkomsten gaat de BIR een plan opstellen om de invoering van BIM in de bouwsector te versnellen. Het onderzoek is gisteren gestart en kan ingevuld worden op de site van BIM Waardenonderzoek. De uitslag wordt eind 2013 verwacht.

1 reactie op “Onderzoek naar sneller invoeren BIM

  1. BIM is de gelegenheid om de 21e eeuw in ons vakgebied te krijgen! Weg met dat zielige hokjesdenken, een goed bouwwerk vraagt om goede communicatie in woord en geschrift. Dus ook met tekenwerk. Bovendien ligt er hier een uitdaging om bouwen op de kaart te zetten als een hoogwaardige bezigheid, die professioneel en innovatief is, dus heel aantrekkelijk voor jongeren om te kiezen als studierichting!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.