#Bouwsector

Online escaperoom op vijfde Bewust Veilig-dag

Op woensdag 24 maart 2021 wordt de vijfde Bewust Veilig-dag georganiseerd. Aannemers, installateurs, onderhoudsbedrijven, grondverzetbedrijven en andere gespecialiseerde onderaannemers staan op deze dag extra stil bij veiligheid op de bouwplaats. Dit jaar is er, vanwege de corona-maatregelen, een nieuwe digitale activiteit: medewerkers kunnen deelnemen aan een online escaperoom waarbij zij moeten ‘ontsnappen’ uit onveilige situaties.

De bouw en infra staat nog steeds in de top drie van onveilige sectoren. Om veilig werken extra onder de aandacht te brengen wordt jaarlijks de Bewust Veilig-dag georganiseerd. Ieder bedrijf kan zelf invulling aan de dag geven, door thema’s te kiezen en activiteiten te organiseren. Bewustveilig.com biedt werkgevers handvatten voor de dag.

Bijzonder dit jaar is de online escaperoom die individueel te spelen is via een mobiele telefoon. Meedoen kan op 24 maart om 9.00 uur, 12.00 uur of 15.00 uur, na aanmelding via bewustveilig.com. Daarnaast is er een digitale krant waarin wordt stilgestaan bij thema’s zoals werken op hoogte, werken langs de weg, werken met gevaarlijke stoffen en werken met elektriciteit. De krant is via de website beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Roemeens en Turks.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Initiatiefnemers van de Bewust Veilig-dag zijn Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Koninklijke OnderhoudNL, Techniek Nederland en Koninklijke Bouwend Nederland. De vier werkgeversorganisaties organiseren de dag om iedereen extra goed te laten nadenken over veiligheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.