#Bouwsector

Online innovatieplatform met shop in de maak

Bouwend Nederland gaat een online innovatieplatform lanceren, inclusief een bouwinnovatieshop waar bouw- en infraondernemingen en innovaties samenkomen. De site vormt de spil van een campagne die een boost moet geven aan innovaties in de sector.

“Naast corona vragen ook maatschappelijke opgaven als klimaat, energie, aardbevingen, circulariteit en woningnood om innovatie oplossingen”, aldus Harry Wisse, beleidsmedewerker bij Bouwend Nederland. “De bouw- en infrasector staat er voor open, maar heeft behoefte aan inzicht en overzicht, ondersteuning bij de inzet van innovaties en een laagdrempelige manier om aan die innovaties te komen. Het innovatieplatform en de bouwinnovatieshop voorzien in die behoeften.”

Podium

Tegelijkertijd kan de bouwinnovatieshop voor een innovatie die aan de selectiecriteria voldoet een goed podium zijn om in beeld te komen bij bouw- en infraondernemingen. Maar ook om investeerders te trekken, nog ontbrekende kennis in huis te halen of een pilot op te starten.

Resultaatgericht

Als onderdeel van het innovatieplatform, komt de bouwinnovatieshop bepaald niet uit de lucht vallen. Bouwend Nederland investeert veel tijd en energie in slimmere producten en manieren van werken, onder andere via het meerjarenprogramma Innovatie, als mede-initiator van de Bouwagenda en als partner in het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC).
Wisse: “De bouwinnovatieshop moet niet alleen partijen bij elkaar brengen, maar over de volle breedte van de bouw- en infrasector ook de resultaten laten zien van alle innovatieve initiatieven van start-ups, scale-ups, mkb-bedrijven en de grote bouw- en infrabedrijven.”

Het online innovatieplatform moet er nog voor de zomer komen.

Aanmelden

Aanbieders en gebruikers van innovaties in de bouw kunnen zich wel al melden. Speciaal benoemde Innovatiescouts van Bouwend Nederland zijn op zoek naar vernieuwende toepassingen, processen en materialen die gebruikt (kunnen) worden in de bouw- en infrasector.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.