#Bouwsector

Online vraagloket voor omgevingsvragen

Op Omgevingsvraag.nl kunnen aannemers terecht met hun vragen over bestemmingsplannen en vergunningvrij bouwen. Doel van het kersverse online loket: snel een helder antwoord geven, zodat de aannemer snel verder kan met zijn project. Coördinator is Geurt Wassink van Wassink Omgevingsrecht. “Een bouwvergunning wordt soms onnodig gevraagd.”

Er bestaat volgens de initiatiefnemers onder aannemers grote behoefte aan een vraagbaak omtrent bestemmingsplannen, privaat bouwrecht en vergunningvrij bouwen. Mag ik dit zus of zo doen? Heb ik een vergunning nodig of niet? “Veel aannemers en andere bouwpartijen weten het niet precies. En de gemeente weet het ook niet altijd, of geeft ontwijkende antwoorden”, zegt Wassink.

Tijd verloren

Gevolg: aannemers zijn soms weken kwijt voordat ze duidelijkheid hebben over hun bouwplan, of denken dat ze een vergunning nodig hebben terwijl dat misschien helemaal niet hoeft. De regels voor vergunningvrij bouwen zijn verruimd de afgelopen jaren, maar inzichtelijker is het er al met al niet op geworden. “Aannemers laten daardoor veel tijd verloren gaan. Met ons loket hebben ze snel een antwoord en kunnen ze tegen hun klant zeggen: ‘Ik heb het goed bekeken, we hebben geen vergunning nodig en kunnen direct aan de slag’.”

Open vraag

Omgevingsvraag.nl werkt niet met een ingewikkelde vragenboom die een aannemer moet doorlopen, maar met een open-vraagconstructie.

Lees het hele interview met Geurt Wassink in Aannemer mei 2016.

2 reacties op “Online vraagloket voor omgevingsvragen

  1. Is Omgevingsvraag.nl ook toegankelijk voor architecten?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.