#Bouwsector

‘Ontzie mkb bij ontslagregeling’

Kleine bedrijven moeten bij de verandering van het ontslagrecht worden ontzien. Dat stelde Cora van Nieuwenhuizen van de VVD afgelopen woensdag voor in de Tweede Kamer.

Minister Asscher van Sociale Zaken wil de ontslagvergoeding vanaf 1 juli volgend jaar beperken tot 75.000 euro, maar het uitkeren van een vergoeding wel voor alle bedrijven verplicht maken. Kleine bedrijven kunnen het nu nog vaak zo regelen dat er helemaal geen vergoeding betaald hoeft te worden. De VVD vreest dat de nieuwe regels kleine bedrijven in de problemen brengen, terwijl grote bedrijven mogelijk juist goedkoper uit zijn. Volgens Van Nieuwenhuizen komt de regeling bovendien vanwege de crisis op een heel ongelukkig moment.

Overbrugging

De VVD wil daarom dat er een overbruggingsregeling komt voor de ontslagvergoeding voor bedrijven met minder dan 25 werknemers. Deze vergoeding wordt uitgekeerd bij ontslag om bedrijfseconomische redenen en berekend op basis van het aantal dienstjaren. De nu voorgestelde overbruggingsregeling houdt in dat kleine ondernemers de dienstjaren van een werknemer voor 1 mei 2013 niet hoeven mee te tellen bij het berekenen van de ontslagvergoeding. Deze zou dan dus lager uitvallen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.