#Bouwsector

Op 1 november de lucht in

Als alles volgens plan loopt, duurt het niet lang meer voordat de door Mark Rutte afgekondigde radiostilte is opgeheven en het kabinet Rutte-Samsom stevig in het zadel zit.

Als de heren er niet uitkomen, wens ik als derde partij een partner voor wie ondernemerschap even vanzelfsprekend is als specie tussen bakstenen. Wat ik verder verlang, is dat het nieuwe kabinet de potentie van de bouwsector onderkent en prominent in de volspot plaatst. Want de sector als voorwaarde van welvaart is de afgelopen maanden in geen enkel debat tot zijn recht gekomen. Plichtmatig is wat gezegd over de hypotheekrenteaftrek en werd verzucht dat de woningmarkt op slot zit, maar een goed verhaal waarin het uitvoerend bouwbedrijf als katalysator van werkgelegenheid werd neergezet, heb ik niet horen verkondigen. Dat verdriet me zeer. De bouwsector kan met nieuwbouw, renovatie en transformatie het vliegwiel van de welvaart goed op gang brengen. In het kielzog van elk bouwactiviteit volgt immers een reeks bestedingen. Er zal toch gemeubileerd, gestoffeerd en geschilderd moeten worden. En dat staat los van welvaart als gevolg van bestedingen op het gebied van ruw- en afbouwmaterialen.

In de tussentijd hebben wij als redactie hard gewerkt aan een online versie van Aannemer. Als alles volgens plan loopt, en hopelijk ná de installatie van het nieuwe kabinet, gaat de website Aannemervak 1 november de lucht in. Bij de website hoort ook een digitale nieuwsbrief. Ik ontvang graag een grote hoeveelheid aanmeldingen. Opdat we u straks ook digitaal kunnen informeren over uw prachtige vak.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.