#Bouwsector

‘Op weg naar 50.000 ontslagen’

Per dag gaan gemiddeld zes bedrijven in de bouw en infra failliet. Daardoor raken per maand ongeveer 2.000 mensen hun baan kwijt.

Gaat het op dit tempo door, dan zijn er eind 2012 50.000 vakmensen minder actief in de bouw dan eind 2008, het begin van de crisis. Dit schrijft Bouwend Nederland in het eigen blad Podium. “Dat is voor veel mensen een persoonlijk drama, en voor de sector als geheel een ramp.” In het artikel ‘Bouw en infra plukt wrange vruchten van vier jaar crisis’ zet de werkgeversorganisaties de cijfers op een rij. Zo zijn in de eerste acht maanden van dit jaar 1.033 bedrijven – inclusief eenmanszaken – overkop gegaan. In vergelijking met vorig jaar is het aantal faillissementen met 48 procent gestegen. Relatief gezien zijn de klappen in de gww-sector het grootst.

In de bouw – dat wil zeggen, werknemers vallend onder de Cao voor de Bouwnijverheid – werkten op 1 oktober van dit jaar 128.660 mensen. Hiervan is 82.412 bouwplaatspersoneel en 46.248 UTA-personeel. In een jaar tijd is het aantal werknemers met 15.230 gedaald (-10,6 procent).

Bekijk hier het volledige artikel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.