#Bouwsector

Opleiding bouwprocesmanager officieel erkend

De opleiding Bouwprocesmanagement – opgericht door bedrijven uit de bouwsector – is officieel gecertificeerd door het CPION. De vijfde leergang start in september 2018.

Een bouwprocesmanager moet een brede technische kennis hebben, verbanden zien in een planning die anderen niet zien, een vooruitziende blik hebben in de voortgang van de processen en de vaardigheden hebben om van een bouwteam ‘een echt team’ te maken.

De in 2011 door het bedrijfsleven opgerichte PHBO-opleiding Bouwprocesmanagement draait al 4 jaargangen. De certificering door het CPION, het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland, is “een mooie kroon op het werk en vooral erkenning voor de integraal bouwprocesmanager”, schrijft SKOOB, wat staat voor Stichting Kennisoverdracht, Onderzoek en Ontwikkeling Bouwprocesmanagement. Partners hierin zijn Nieman RI, TBI Holdings, Van Wijnen en Unica. Er wordt samengewerkt met diverse bouw- en installatiebedrijven en toeleveranciers.

Doel: optimaal bouwproces

De opleiding wordt verzorgd door docenten met veel praktijkervaring, waarbij kennis en specialisme geïntegreerd worden. Met als doel een optimaal bouwproces en een duurzaam eindresultaat. Wie interviews wil lezen met bouwprocesmanagers of zich wil inschrijven voor de vijfde leergang (start september) kan terecht op www.bouwprocesmanagement.org. 

Op 21 maart houdt SKOOB een open seminar. Opgave hiervoor kan via de deeltijdopleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.