#Bouwsector

Opleiding via losse vakmodules

Werknemers die al enige tijd in de bouw werken maar geen vakdiploma hebben, kunnen sinds 1 november een opleiding volgen via losse vakmodules van steeds een paar dagen. Zo kunnen zij alsnog een papiertje halen. ‘Vakmanschap in Stappen’ heet dit project van cao-partijen in de bouw- en infrasector. De coördinatie van de twee jaar durende project is uitbesteed aan Fundeon, het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra.

Uitvoering gebeurt in nauwe samenwerking met sectorale opleidingsbedrijven en regionale opleidingscentra (roc’s). Vakmanschap in Stappen is bedoeld voor werknemers in de bouw- en infrasector vanaf 23 jaar en ouder zonder vakdiploma op niveau 2. Zij kunnen modules volgen binnen de opleidingen timmerman, metselaar, straatmaker (opperman bestrating) en vakman gww. Naast de vakvaardigheden zijn de vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap verplichte onderdelen om uiteindelijk een diploma te behalen.

Praktijk en theorie

Elke vakmodule bestaat uit een combinatie van praktijk- en theorielessen. In totaal is de studieduur per module zo’n 40 tot 65 studie-uren. Dit is inclusief de tijd voor de examinering. Het grootste deel van deze tijd wordt ingevuld bij het opleidingsbedrijf dat de vakmodule aanbiedt. Daarnaast krijgt de werknemer een kleine hoeveelheid huiswerk mee.

Alle informatie over de voorwaarden, beschikbare scholing en opleidingslocaties is te vinden op www.vakmanschapinstappen.nl. De website bevat ook een digitaal aanmeldformulier voor een intakegesprek.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.