#Bouwsector

Opnieuw meeste werkongevallen in de bouw

Ook in het afgelopen jaar kwamen weer de meeste dodelijke arbeidsongevallen voor rekening van de bouw. Er waren in de bouwsector 20 doden te betreuren, meldt de Inspectie SZW in een overzicht over 2018.

Vallen, ‘gegrepen’ worden door bewegende delen van een machine, getroffen worden door vallende voorwerpen en aanrijdingen zijn de meest voorkomende arbeidsongevallen. Jonge werknemers (tussen de 15 en 24 jaar) en juist ouderen zijn het vaakst slachtoffer, turfde de inspectie.

Met 20 dodelijke ongevallen is de bouwnijverheid opnieuw koploper in een toch al treurigstemmende telling: in 2018 kamen 71 mensen om het leven, een voortzetting van het cijfer dat het jaar daarvoor op 70 lag, maar in 2017 op nog maar 54.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Andere ‘risicovolle’ branches zijn detailhandel en autoreparatie (11 dodelijke ongelukken), vervoer en opslag (ook 11) en de industrie (10 dodelijke arbeidsongevallen).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.