#Bouwsector

Orderportefeuille aannemers: 2018 loopt nu al vol

De crisis is voorbij, zo geeft ruim 60% van de bij BouwGarant aangesloten aannemers aan in een inventarisatie. Ook voor 2018 ziet het er goed uit: bijna 40% geeft aan op dit moment al een goed gevulde orderportefeuille te hebben.

Ondanks dat de aannemers het druk hebben en de opdrachten zich opstapelen, blijft de zaterdag heilig: bijna 70% geeft aan niet op zaterdag te gaan weken.

Energiezuinig wonen

De vraag naar energiezuinig wonen neemt toe. “Een mooie ontwikkeling; de vele initiatieven en voorlichtingscampagnes lijken (eindelijk) hun vruchten af te werpen”, aldus Rob de Groot, directeur van BouwGarant.

Verder is het opvallend dat de helft van de aannemers weer vast personeel wil gaan aannemen. “Nu de markt meer vertrouwen biedt en de regels door de overheid worden aangepast, is de stap eenvoudiger om voor vast personeel te kiezen”, aldus De Groot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.