#Bouwsector

Overbruggingskrediet voor kleine bedrijven

Het kabinet wil 750 miljoen euro vrijmaken voor een overbruggingskrediet voor kleine bedrijven die door de coronacrisis zijn getroffen. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laten weten.

Het gaat om leningen van tussen de 10.000 en 50.000 euro. Het overbruggingskrediet kan worden aangevraagd door bedrijven die voor de coronacrisis winstgevend waren en een omzet van zeker 50.000 euro hebben.

Garant

De leningen worden verstrekt door de banken, waaronder Rabobank, ABN AMRO, ING, de Volksbank en Triodos. Daarbij staat de overheid garant voor 95 procent. Op de leningen staat een maximale rente van 4 procent.

De kredietregeling wordt nog verder uitgewerkt en moet nog, net als andere economische coronamaatregelen, worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Aanvullende maatregel

Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) verwachten dat tienduizenden ondernemingen gebruik gaan maken van het overbruggingskrediet. “Deze aanvullende maatregel is gericht op de vele kleine ondernemers van ons land, die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis, van enorm belang zijn voor hun lokale gemeenschap en vaak moeilijk toegang hebben tot financiële steun. Om hen door deze moeilijke maanden heen te helpen, staat het kabinet voor ruim 700 miljoen euro garant.”

De minister en staatssecretaris hopen dat de kredietregeling vanaf half mei beschikbaar is.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.