#Bouwsector

Overheidsopdrachten inzichtelijk op TenderXL

Voor ondernemingen die de overheid als klant willen, heeft Trias Politica Advies een nieuw platform gelanceerd. TenderXL maakt tenders inzichtelijk door een compleet overzicht te bieden van alle benodigde documenten, beleidsstukken en inkoopvoorwaarden.

Initiatiefnemer voor TenderXL en oprichter van Trias Politica Advies is Ireen Boon. Het probleem bij het zakendoen met de overheid is volgens haar telkens hetzelfde. “Bedrijven die willen verkopen aan de overheid beginnen te laat en verliezen dus veel – kostbare – tijd. Dat komt doordat de bestaande platformen waar je overheidsopdrachten kunt vinden, vaak alleen de aankondiging publiceren. Dat is het moment waarop de stopwatch wordt ingedrukt en bedrijven in een race tegen de klok gaan proberen een winnende inschrijving te doen. Vaak zonder goed te doorgronden wat de aanbestedende dienst nou eigenlijk wil. Bedrijven staan al met 1-0 achter als ze pas beginnen wanneer de opdracht op het internet verschijnt.”

Hele spectrum

TenderXL biedt een overzicht van alle benodigde documenten, beleidsstukken en inkoopvoorwaarden. Daarnaast kan via het platform direct zaken worden gedaan met de overheid, zonder aanbestedingen. TenderXL combineert hierbij waardevolle informatie over concurrenten met een overzicht van toekomstige aanbestedingen: overheidsopdrachten die nog moeten worden voorbereid en waar bedrijven dus nog invloed op hebben. Of waarbij zelfs kan worden voorkomen dat het een aanbesteding wordt. TenderXL plaatst daarnaast ondernemingen op de voorkeurslijsten van gemeenten en geeft een melding wanneer de concurrent een tender wint.

“TenderXL brengt ondernemers het hele spectrum, in plaats van alleen de opdrachten die als aanbesteding worden aangekondigd”, besluit Boon

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.