#Bouwsector

Packhunt winnaar DigiDare Award 2023

Packhunt winnaar van van de DigiDare Award 2023.

Gisteren werd tijdens de digiGO D-Days de DigiDare Award 2023 uitgereikt aan Packhunt. De winnaar is gekozen via een publieksstemming op de eerste dag van de digiGO D-Days. De twee andere finalisten waren ‘BIM: Bouwfysisch Informatie Management (LBP|SIGHT) en BIM-PROVESY (Rijkswaterstaat).

Packhunt is de eerste marktplaats gericht op digitale oplossingen voor de bouw. Je vindt er software, producten, data en (digitale) diensten voor computational designers, architecten, ingenieursbureaus, aannemers en ontwikkelaars. Het platform helpt de bouwindustrie versneld te digitaliseren.

Investering terugverdienen

“Als een bedrijf investeert in een digitale oplossing kan dat bedrijf die investering heel gemakkelijk zelf weer terugverdienen via deze markplaats”, aldus Packhunt CEO Jeroen Coenders tegen digiGO. “Op die manier geven we bedrijven een reden om te investeren in digitalisering.”

In Packhunt maak je met behulp van een ‘parametrische taal’ in Grasshopper een eigen ‘script’. Coenders: “Waar we vroeger in tekst moesten coderen kan dat nu visueel. Dat maakt de drempel om zelf iets te programmeren veel lager.”

Concurrenten gebruiken elkaars oplossingen

Bovendien kun je dat wat je in Packhunt hebt gebouwd, van elkaar gebruiken. “Concurrenten gaan elkaars oplossingen gebruiken”, ziet Coenders. “Dat hadden we in eerste instantie niet zo extreem verwacht, maar dat zien we nu wel gebeuren. Bovendien hebben via Packhunt kleine aannemers, kleine architectenbureaus, kleine ingenieursbureaus de beschikking hebben over de tool van de grote bedrijven.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.