#Bouwsector

Parketvloer met jaarringen wint Vakwerk Awards

Jakko Woudenberg uit Schagen is uitgeroepen tot winnaar van de Vakwerk Awards 2020, dé prijs voor vakmanschap in de bouw. Uit bijna 500 inzendingen kende de jury hem de prijs toe voor zijn bijzondere, cirkelvormige parketvloer waarin de jaarringen van een boom terug te zien zijn.

Woudenberg legde de vloer in het pand van groenvoorziener Krinkels in Breda. Hij creëerde van duizenden kaarsrechte latjes een serie van 75 organisch gevormde jaarringen. De parketvloer loopt mee met de rondingen van het gebouw. Met zijn team werkte hij er in totaal 12 weken aan; zes weken voor de begane grond en nog eens zes weken voor de trap en de bovenverdieping.  “Deze creatieve, kunstzinnige kant wil ik met mijn bedrijf Dutch Wood Artist op”, aldus Woudenberg.  Zijn volgende plan: schilderij De Nachtwacht in hout namaken.

Met de parketvloer won hij de eerste prijs in de categorie Interieurbouw én de overall prijs. Hij ontving de bij de prijs behorende trofee en een splinternieuwe Ford Transit Custom.

Categoriewinnaars

Nog vier vakmannen vielen in de prijzen: een trofee én een waardebon van 500 euro. In de categorie Duurzaam Bouwen ging de eerste prijs naar Walther Dingemans van VDZ Projecten uit Rijen, die een ‘doodgewone twee-onder-een kap uit de jaren 60’ verduurzaamde. John Schilder van Pan Onderhoudsbedrijf uit Volendam won in de categorie Renovatie en Onderhoud. Hij gaf een 130 jaar oude woning die in een chique buurt in Amsterdam stond te verloederen, weer allure. In de categorie Aan- en Verbouw ging Timmerbedrijf Zeevat uit Elspeet met de eer strijken. Zeevat liet met een grootscheepse verbouwing zien hoe je van een woning uit de jaren ’70 iets heel moderns kan maken.

Publieksprijs

De publieksprijs – 1900 mensen stemden via internet – ging naar de jongste van de genomineerden: de 29-jarige Thomas de Pooter uit Terneuzen. Hij betegelde in een restaurant in Sluiskil de bar met lange zwart-witte marmerimitatie-tegelstroken. De Pooter: “Er zitten heel veel details in. Als tegelzetter is dit precisiewerk heerlijk om te doen.” Hij ontving een Milwaukee gereedschapsset ter waarde van 1500 euro.

parketvloer, vakmanschap, prijs, vloer

Kwaliteitsvakwerk

Vakwerk Awards is een initiatief van Bouwmaat, Eisma Bouwmedia en Zelfstandigen Bouw. Met de prijs willen zij kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen en belonen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.