#Bouwsector

‘Pas op de plaats bij vervanging VAR’

Staatssecretaris Wiebes van Financiën zal pas op de plaats moeten maken in zijn ambitie om de VAR-verklaring voor zzp’ers te vervangen door een modelovereenkomst, constateert zzp-deskundige Pierre Spaninks bij BNR Nieuwsradio.

De senaat weigerde vorige week voor de tweede keer op rij Wiebes’ voorstel voor een Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties te behandelen. En Spaninks zegt bij BNR te weten waarom: “De Eerste Kamer heeft in de gaten dat er maatschappelijk heel weinig draagvlak is voor het hele plan en bovendien wil men de vervanging van de VAR door de modelovereenkomst per se behandelen in het licht van de uitkomsten van het grote zzp-onderzoek.”

Ter discussie

Hierbij doelt hij op het interdepartementaal beleidsonderzoek naar zzp’ers dat het kabinet vorig jaar heeft laten verrichten. De uitkomsten van dat onderzoek stellen een aantal uitgangspunten van de nieuwe wet ter discussie. “En die willen ze graag goed overwegen voordat ze zeggen: ga daar maar mee door.”

Spaninks ziet politieke partijen, zzp-bonden en werkgeversorganisaties die nog steeds voorstander zijn, maar bespeurt ‘steeds meer scheuren in het front’. “En met zulk uitstel komt er weer meer gelegenheid voor de tegenstanders om hun argumenten naar voren te brengen.”

1 reactie op “‘Pas op de plaats bij vervanging VAR’

  1. er is maar 1 hele handige oplossing :
    je bent zzp -er of geen zzp,er
    als je zzp-er bent dan heb jij een eigen auto, een eigen werkplaats,eigen gereedschap en regel je zelf je opdrachten
    voldoe je daar niet aan , dan ben je geen zzp-er

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.