#Bouwsector

Pilotlocatie voor slim zonnestroomsysteem gezocht

LENS Energie, specialist in zonnesystemen voor de gestapelde bouw, werkt aan de ontwikkeling van een fysiek solar smart grid en zoekt in dit kader een innovatieve woningcorporatie of projectontwikkelaar voor een pilot.

De overbelasting van het elektriciteitsnet als gevolg van een exponentiële groei van zonne-energie wordt gezien als een groot maatschappelijke vraagstuk voor de komende jaren. Zonder ingrijpen kan dat een verdere verduurzaming in de weg komen te staan. De uitdaging is dan ook om het aanbod van de opgewekte zonnestroom slim af te stemmen op de energievraag van bewoners in een wooncomplex. Het smart grid – dat de naam Herman’s Smart Grid krijgt – wordt hiervoor een belangrijke oplossing.

All electric tot 30 appartementen

In samenwerking met negen partijen en met steun van RVO TKI Urban Energy werkt LENS op dit moment hard aan de ontwikkeling van Herman’s Smart Grid. In de eerste helft van 2016 wil het bedrijf starten met de installatie van de eerste pilot in het veld.

De ideale pilot ziet er voor LENS als volgt uit:

  • Een nieuwbouw appartementencomplex (in de DO- bestek- of bouwfase)
  • Waar zonnepanelen op het dak gaan komen
  • Voor 10-30 woningen
  • Met per woning een warmtepomp
  • Een all-electric complex zonder gasaansluitingen

Klik hier voor meer informatie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.