#Bouwsector

Pin-up posters voor meer FSC-hout

Via prikkelende pin-up posters en een online filmpje worden bouwbedrijven uitgedaagd om meer duurzaam FSC-hout te gebruiken in bouwprojecten. Op de website StoereBouwers.nl kunnen bedrijven de competitie aangaan en zien wie goed scoort om duurzaam houtbeleid.

Achter de actie zit StoereVrouwen, een netwerk van 5.000 bewuste shoppers die samen een positief ‘leger’ van kritische consumenten vormen. Zij willen ontbossing en illegale houtkap tegengaan en zien daarbij een belangrijke rol weggelegd voor bouwbedrijven, die zich kunnen laten certificeren voor het FSC-keurmerk.

Top 10

Aannemers kunnen op de genoemde website een test doen om StoereBouwer te worden. De uitslag daarvan is te zien te zien in een top 10 van bedrijven die duurzaam houtbeleid voeren. Het winnende bouwbedrijf krijgt op 25 juni de StoereBouwers-award uitgereikt, inclusief een bezoek van de StoereVrouwen aan de bouwplaats. Dat laatste geldt ook voor de nummers 2 en 3.

De pin-up posters zijn verstuurd naar 500 bouwbedrijven en bedoeld om in de bouwkeet op te hangen. Het campagnefilmpje is hieronder te zien.

 

3 reacties op “Pin-up posters voor meer FSC-hout

  1. ik ben het zeer met mijn voorganger eens.
    Zeer achterhaalde gedachte van de makers!

  2. dit gaat nergens over,… een stigmatiserend filmpje over bouwvakkers die alleen opletten als er een mooie vrouw in een filmpje zit,.. denk je echt dat er op een boodschap wordt gelet?,.. erg dom filmpje.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.