#Bouwsector

Platform over Gezond Binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Op 1 maart is het platform Gezond Binnen gelanceerd. Op gezondbinnen.nl is onafhankelijke informatie te vinden over waarom een gezond binnenklimaat zo belangrijk is en wat je kunt doen om dit te bereiken. Het doel van de initiatiefnemers – Binnenklimaat Nederland, Heijmans, ISIAQ, Longfonds, Philips, TNO en VELUX – is simpel: iedereen moet gezond binnen kunnen zijn in gebouwen waar gewoond, gewerkt, geleefd, gerecreëerd en gezorgd wordt.

De aandacht voor onze gezondheid is de laatste jaren steeds groter geworden. Gezond eten en voldoende bewegen zijn bekend, maar een gezond binnenklimaat is dat volgens de initiatiefnemers nog te weinig. Dat is gek als je bedenkt dat we gemiddeld negentig procent van onze tijd binnen zijn. Voor veel consumenten is het onduidelijk wat een gezond binnenklimaat inhoudt en wat de effecten zijn als het binnenklimaat niet of onvoldoende op orde is. Platform Gezond Binnen beoogt in die behoefte te voorzien. Niet alleen voor consumenten, want ook werkgevers, (semi-)overheidsinstellingen en huiseigenaren kunnen op het platform terecht voor informatie en advies.

Productiever in een gezonde binnenruimte

Een goed binnenklimaat draagt in belangrijke mate bij aan onze gezondheid en productiviteit. Veel onzichtbare factoren – zoals CO2, fijnstof, luchtvochtigheid en temperatuur – kunnen ongemerkt een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Hoofdpijn en een duf gevoel na een dag werken schrijven we bijvoorbeeld niet toe aan het feit dat we in een slecht geventileerde ruimte hebben gezeten.

Tekst gaat verder onder de video

Een van de doelen van platform Gezond Binnen is dan ook om mensen bewust te maken van de positieve impact van een gezond binnenklimaat. Het platform wil bovendien bijdragen aan de kennisontwikkeling van gebouw-eigenaren en gebruikers/bewoners. Met tools en instrumenten wordt duidelijk wat zij kunnen doen om het binnenklimaat in gebouwen en huizen te verbeteren. Daarnaast zet platform Gezond Binnen in op onderzoek waarmee het effect van een gezond binnenklimaat inzichtelijk wordt gemaakt met feiten en cijfers.

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.