#Bouwsector

Positieve ontwikkelingen in de bouw houden aan

De ontwikkelingen in de bouw waren ook in het derde kwartaal van 2015 positief, meldt CBS in de Kwartaalmonitor Bouw. Zo lag de omzet bijna 7 procent hoger dan een jaar eerder. Zowel de bouw van woningen en bedrijfsgebouwen als de grond-, water- en wegenbouw behaalden meer omzet.

Daarnaast gingen er minder bouwbedrijven failliet in het derde kwartaal en hebben bouwondernemers positieve verwachtingen voor 2016 (zie hier het bericht van CBS).

Omzetgroei

De omzet van de bouwsector was voor het vierde kwartaal op rij hoger dan een jaar eerder. Voor het eerst sinds 2008 was de omzetstijging bij grote bouwbedrijven hoger dan bij de kleinere bedrijven. Bij bouwbedrijven met meer dan 100 werkzame personen nam de omzet met ruim 8 procent toe, de sterkste groei sinds het derde kwartaal van 2008. Bij de overige bedrijven nam de omzet met 5 à 6 procent toe.

De omzetgroei van de bouw was wel kleiner dan in het tweede kwartaal, toen de omzet met ruim 9 procent toenam. Dit kan te maken hebben met de verandering in het btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen van particulieren. Dit is per 1 juli is verhoogd van 6 procent naar 21 procent.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.