#Bouwsector

Praktijkcongres over aardgasvrije nieuwbouw

Het Lente-akkoord houdt donderdag 29 maart een praktijkcongres over aardgasvrije nieuwbouw. Welke alternatieven zijn er voor de vertrouwde combi-ketel?

De nieuwbouw moet aardgasvrij en wel zo snel mogelijk. Maar hoe doe je dat als ontwikkelaar, bouwer, corporatie of belegger? Wat zijn de alternatieven en hoe zijn de ervaringen daarmee? Wat zijn de valkuilen, wat kosten die alternatieve oplossingen en hoe krijg je de bewoners daar enthousiast voor? Dit – en veel meer – komt aan bod tijdens het praktijkcongres.

Aardgasvrij en BENG-eisen

De regering wil dat aan het einde van deze kabinetsperiode, hopelijk 2021, nieuwbouw niet meer met aardgas verwarmd wordt. Bovendien gaan per 2020 de energie-eisen voor nieuwbouw naar Bijna Energieneutraal (BENG). In de komende jaren moet er dus een grote omslag plaatsvinden. Veel vertrouwde praktijkoplossingen en concepten voldoen niet meer. Gelukkig hebben veel opdrachtgevers, bouwers en adviseurs in de afgelopen jaren al de nodige ervaringen opgedaan met ‘all electric’, WKO, warmtepompen en andere technieken die de bouw nu op grote schaal moeten gaan toepassen.

Voor bouwbedrijven

De bezoeker van het praktijkcongres hoort tijdens een groot aantal verschillende deelsessies van collega’s en specialisten de laatste inzichten uit de praktijk. Het congres is bedoeld voor bouwbedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers, gemeenten en adviseurs. Het wordt gehouden in Utrecht. Meer informatie en inschrijven kan via de website van het Lente-akkoord.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.