#Bouwsector

Prijsvraag: woningbouw op basis van woongeluk

Woningbouw op basis van het woongeluk van de consument. Startup Thorb initieert de challenge #Reinvent the habitat in de zoektocht naar nieuwe manieren van huizen bouwen met dit als uitgangspunt.

Rick van den Bos van Thorb: “Het betaalbaar houden van wonen is een uitdaging en dat wijten we vooral aan een gebrek aan innovatie. Wij zijn van mening dat het produceren van huizen de helft goedkoper kan.”

Met #Reinvent the habitat daagt Thorb iedereen met eigenwijze of radicaal andere ideeën over wonen en de bouwsector uit om deel te nemen. De inschrijfperiode loopt van 28 november 2017 tot en met 31 januari 2018. Initiatief-nemers van Thorb zijn AM, BAM Wonen en Eigen Haard.

Testwoningen in Delft

“We kiezen uiteindelijk drie winnende concepten die hun project verder mogen ontwikkelen. De eerste testwoningen verwachten we in april 2018 te realiseren. Er is hiervoor grond gereserveerd bij de Green Village in Delft en er is een eerste launching customer die, bij succes, toegezegd heeft zich meerjarig en voor grote aantallen huizen te committeren”, aldus Van den Bos.

Negen factoren bepalen woongeluk

Thorb liet marktonderzoeksbureau Motivaction een onderzoek – representatief voor de Nederlanders bevolking – uitvoeren om te kijken of de huidige huizen nog wel voldoen en wat woongeluk voor de consument inhoudt.

Er blijken negen geluksfactoren te zijn die voor Nederlanders het woongeluk bepalen. Van alle geluksfactoren is wooncomfort het meest bepalend voor de mate waarin mensen zich thuis voelen in hun woning en spelen financiën een dominante rol. Ook privacy heeft een belangrijke rol: men wil doen en laten wat hij wil zonder dat de buurt hiervan notie krijgt, en andersom. Daarbij kwam uit het onderzoek naar voren dat geluidsoverlast de meest genoemde en één van de grootste woonfrustraties is. De beoordeling van de inzendingen van de #Reinvent the habitat-challenge is ook op deze negen geluksfactoren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.