#Bouwsector

BouwBeurs Awards voor Prefabmaat, Zehnder en Fassat Geveltechniek

De winnaars van de BouwBeurs Awards.

Fassat Geveltechniek, Zehnder en Prefabmaat zijn de winnaars van de BouwBeurs Awards 2023 in de respectievelijke categorieën Circulariteit, Slim & Efficiënt en Vakmensen Zaken. Prefabmaat won ook de publieksprijs. De winnaars werden bekendgemaakt op de openingsdag van de BouwBeurs.

Of de award hen gaat helpen, vraagt interviewer Frans Reichardt in het BouwBeurs Nieuwscafé, waar de winnaars aansluitend aan de uitreiking van de prijzen aanschuiven aan de gesprekstafel. Driemaal ja, is het antwoord. Vooral omdat de BouwBeurs Award aandacht oplevert. En dat kunnen nieuwe producten gebruiken, zo legt Ellen Feddes van Zehnder het uit.

Zehnder

De ComfoVar Aero waarmee haar bedrijf heeft gewonnen is een innovatieve ventilatieoplossing die eenvoudig installeerbaar en onderhoudsvrij is. Zo bespaart de installateur tijd en profiteert de bewoner van een verbeterd binnenklimaat in combinatie met extra gebruiksgemak. Het product onderscheidt zich van andere warmteterugwin (WTW)-ventilatiesystemen door onder meer zijn zeer compacte karakter en flexibele mogelijkheden voor plaatsing. Acceptatie van zo’n nieuwe product is er evenwel niet meteen, zegt ze. “Mensen werken het liefst met producten die ze kennen.”

Fassat Geveltechniek

Gerrit Tadema van Fassat Geveltechniek is ook blij met de prijs vanwege de aandacht die het oplevert. “Er moet over gepraat worden.” Zijn Beyond Wall System is een losmaakbaar systeem voor de bevestiging van steenstrips. En dat niet alleen: in samenwerking met Stone Cycling levert hij steenstrips uit gerecycled bouwmateriaal en biocement. Marjet Rutten – een van de vijf juryleden van de BouwBeurs Awards – vult aan dat de combinatie van een losmaakbaar systeem en een duurzaam materiaal dé reden was om het Beyond Wall System te belonen.

Prefabmaat

Voor Prefabmaat – een zojuist begonnen bedrijf dat prefab bouwen mogelijk maakt voor kleinere aannemers en zzp’ers – brengt de dubbele winst vertrouwen naar de klant toe, legt oprichter Joris Roelink uit. En voor zijn bedrijf energie om door te ontwikkelen op basis van de klantvraag. “En energie is alles.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.