#Bouwsector

Proef: max twee parkeerplaatsen voor aannemers in Amsterdam

Het grote aantal verbouwingen in Amsterdam zorgt voor toenemende druk op de openbare ruimte en de parkeerplaatsen. Om te voorkomen dat aannemers teveel parkeerplaatsen voor langere tijd gebruiken, is maandag 6 september een proef in postcodegebied 1054 (Stadsdeel West) gestart. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Tijdens de proef krijgt een aannemer maximaal 2 parkeerplaatsen. “Zo maken we een einde aan de praktijk dat aannemers meer parkeervakken aanvragen dan strikt noodzakelijk is, waardoor er vakken leeg blijven staan en bewoners nodeloos rondjes moeten rijden op zoek naar een parkeerplaats”, is de uitleg van bestuurder Melanie van der Horst (Bouwen & Wonen).

Meer parkeervakken

De aannemers gebruiken de parkeerplaatsen voor zaken als containers en dixies. Als een aannemer vindt dat er toch meer vakken nodig zijn, dan vraagt de gemeente om een goed onderbouwd voorstel. Hieruit moet blijken dat de buurt geen last heeft van dit extra gebruik van de openbare ruimte.

Stadsdeel West voert deze proef uit in samenwerking met Verkeer & Openbare Ruimte, THOR (Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte), Stadswerken en het Stadsloket. De proef loopt tot einde van het jaar.

Scooters en bakfietsen

Wever Bouwgroep is een voorbeeld van een bouwbedrijf dat overstapte op elektrisch vervoer voor de binnenstad. Dieselbussen een-op-een vervangen door elektrische was geen oplossing voor andere mobiliteitsproblemen. Lees in onderstaand artikel hoe het bedrijf werkt met scooters en bakfietsen en daarmee parkeergeld en frustraties bespaart.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.