#Bouwsector

Projecten met minder bekende houtsoorten gezocht

Centrum Hout en Probos zijn voor de Houtdatabase op zoek naar voorbeeldprojecten met minder bekende houtsoorten.

In de Houtdatabase worden momenteel 219 houtsoorten en 15 plaatmaterialen beschreven die kunnen worden toegepast in de woning- en utiliteitsbouw en de grond-, weg- en waterbouw. De online database bevat onder andere informatie over houteigenschappen, leveranciers en keurmerken voor duurzaam bosbeheer. Daarnaast zijn 150 voorbeeldprojecten opgenomen die gebruikers kunnen raadplegen om te zien waar een houtsoort in de praktijk is toegepast. Projecten met veel toegepaste houtsoorten, maar ook voorbeeldprojecten van minder bekende houtsoorten als Louro vermelho, Mukulungu, Okan en Tali.

Etalage

Centrum Hout en Probos willen de Houtdatabase beter benutten als etalage voor minder bekende houtsoorten uit gecertificeerde bossen. Door voorbeeldprojecten aan de database te koppelen, kunnen praktijkervaringen worden gedeeld. Ook dienen deze projecten als inspiratiebron voor andere projecten.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Oproep

Heeft uw bedrijf projecten gerealiseerd in de b&u of gww waarin nieuwe of minder bekende houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen zijn toegepast, meld ze hier dan aan voor de Houtdatabase.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.