#Bouwsector

Protool gaat op in Festool

Protool verdwijnt als merknaam voor gereedschap voor de bouw. Het merk is per 1 september opgegaan in Festool. Wel blijven alle vervangingsonderdelen beschikbaar, net als de service op bestaande Protool-machines, verzekert de fabrikant.

Protool was al onderdeel van Festool, dat met deze beslissing voor 1 merk kiest in plaats van 2. Dat moet meer eenvoud en duidelijkheid bieden voor zowel klant als fabrikant. Tot dusver richtte het bedrijf zich met Festool op houtbewerking en interieurbouw en met Protool op het grovere werk in de bouw. Door de samenvoeging ontstaat een brede lijn gereedschappen voor uiteenlopende werkzaamheden in de hele bouwbranche. Door de jaren heen is het kwaliteitsniveau van een groot aantal Protool machines volgens zeggen van de fabrikant tot hetzelfde niveau opgeschroefd als dat van Festool. Gezien de grotere merkbekendheid van Festool eens te meer reden om nu te kiezen voor één merk.

Bestaande lijnen gereedschap

Waar overlap in de bestaande lijnen gereedschappen bestaat, verdwijnt de Protool-versie; ruim twintig Protool-machines die een aanvulling zijn voor de bestaande Festool-collectie blijven bestaan en zijn per 1 september onder de naam Festool verkrijgbaar. Nieuw in het assortiment van Festool zijn hiermee onder andere betonfrezen, accu-klopboormachines, mengmachines en liniaal slijpers. Vanaf 1 januari 2014 zal Protool helemaal uit de schappen zijn verdwenen. Van alle Protool-machines blijven wel alle vervangingsonderdelen beschikbaar. Ook de service blijft geldig.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.