#Bouwsector

Pv-panelen op bouwkeet

Dura Vermeer Materieelservice heeft samen met Bos Elektro een naar eigen zeggen flexibel, stapelbaar en gemakkelijk te transporteren systeem ontwikkeld om bouwketen uit te rusten met hoog rendement pv-panelen.

Met deze zogenoemde Solar-Box wil Dura Vermeer het eigen materieel verduurzamen. Het idee om bouwketen uit te rusten met pv-panelen op bouwketen heeft Dura Vermeer en Bos Elektro uitgedaagd na te denken over eenvoudige bevestiging, de uitwisselbaarheid met andere typen bouwketen, de stapelbaarheid, het beheer en transport. Het resultaat is de Solar-Box.

Constructie

Bij de Solar Box zijn de pv-panelen gemonteerd op een metalen frame (module) om ruimte te besparen en het transport te vereenvoudigen. De Solar-Box wordt met behulp van een klemsysteem simpel en snel op het dak van de bouwkeet gemonteerd. De module met pv-panelen is daarvoor voorzien van hijsogen. Vooralsnog wordt de Solar Box toegepast op bouwketen met een afmeting van 3 bij 6 meter. De panelen zijn in een zogeheten oost-west ligging gemonteerd waardoor ze ongeacht de positie van de bouwkeet altijd een goed rendement leveren. Elke Solar-Box bestaat uit een set van drie modules met elk drie pv-panelen. Via een omvormer kunnen deze panelen in totaal 2295 Wp leveren. Een set kan een rendement van minimaal 1950 kWh per jaar opleveren.

(Foto: Dura Vermeer)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.